Kurbanlıklarımızın Özellikleri
Kurbanlıklarımızın tamamı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının
sistemine kayıtlıdır ve düzenli veteriner kontrolleri yapılmıştır.
Büyükbaş (Dana)
Erzurum, Kars ve Ardahan yöresinden topladığımız hayvanlar, bir yıldır Amasya / Suluova’da bulunan besi ahırlarımızda, kuru yemle (Kepek, Arpa Ezmesi, Yulaf Otu, Burçak, Yonca v.s ) beslenmiştir.
Et randımanı ve kalitesi çok yüksektir.
Kurbanlıklarımızın tamamı 2 yaşını ikmal etmiş, dinimimizin emrettiği tüm özellikleri taşımaktadır.
Büyükbaş Kurbanlıklarda Et Randıman Hesabı
Canlı kilodan karkasa geçişte;
1 - % 50 - % 55 arası karkasa dönüşür.
2 - Karkastan ete dönüşürken kemik oranı %18 ile % 22 arasındadır.
Birincisinde daha düşük, ikincisinde daha yüksek olması durumu
hayvanların iyi beslenmediği ve randımansız olduğu anlamına gelir....
Küçükbaş (Koç)
- Koçlarımız, Kırklareli bölgesinde yetiştirilen Kıvırcık cinsidir.
- Dünyanın en kaliteli ve en lezzetli eti, Kıvırcık koç etidir.
- Etlerinde koku olmaz, çocukların keyifle ve iştahla yiyebileceği bir ettir.
- Et randımanı canlı kilodan karkasa geçişte % 50’dir.